Tjen penge på din viden om lån og finans

Selvudnævnt finansekspert? Tjen penge på din viden

Forudså du finanskrisen? Måske er du altid tre skridt foran aktieanalytikere og C25? Er du en verdensklasseinvestor, der kan spotte trends og adskille bull fra bear? Der er for selvudnævnte og autodidakte finanseksperter rigtig mange muligheder for at tjene penge på deres viden. Vi har samlet nogle forslag her til dig, der gerne vil omsætte viden til kroner og ører. Tjen penge eller find flere idéer end nedenfor på lånet.dk.

Prøv teori af i praksis med værdipapirer

Et nemt tip i forhold til at kunne lukrere på din viden og indsigt, er selvfølgelig at teste det af i virkeligheden som investor. Man kan læse nok så mange bøger og teorier om markedets udvikling og stirre sig blind på candlesticks – noget helt andet er at have hånden på kogepladen som investor og faktisk investere sine egne, hårdt tjente penge i et selskab eller andre former for værdipapirer. Hvis du virkelig er den næste Warren Buffet, bør aktier være barnemad for dig. Om ikke andet får du mulighed for at afprøve det, du har læst om og tjene lidt håndører på det imens. Og det er vel ikke nogen dårlig hobby?

Det skriver Nyheder24.

Hjælp andre med teori

Hvis du foruden at være ekspert i den finansielle verden også er god til at lære fra dig, er der helt sikkert nogen, som vil betale for den viden. Det kan være som freelancer på fx Amino eller Worksome, hvor virksomheder eller private måske efterspørger hjælp til teori eller implementering af finansielle systemer.

Her kan du byde ind med din indsigt og selvfølgelig tage betaling herfor. Nogle virksomheder kan måske endda se en fidus i at ansætte dig, hvis du er i stand til at bevise, at du ved, hvad du snakker om. Du kan selvfølgelig ikke trylle aktiestigninger frem, men selve forarbejdet og analyser kan bestemt også være mange penge værd, da din kunde i så fald slipper for selv at bruge tid på det. Det kan endvidere være noget så simpelt som at hjælpe studerende med at forstå den teori, de bruger timevis på at terpe.

Bliv selvstændig

Har du en iværksætter gemt i maven? I så fald kan du starte en virksomhed som rådgiver eller konsulent inden for finansmarkederne. Der er rigtig mange, som efterspørger finansguruer i et eller andet format, og som også er villige til at betale rigtig mange penge for det. Det kræver naturligvis en track-record eller andre former for referencer eller cases, hvor du kan fremvise konkrete resultater, men er du først inde i varmen, kan det blive en meget lukrativ forretning. Der er dog naturligvis en del risici forbundet med at være selvstændig.

Som investor eller analytiker er du imidlertid sandsynligvis allerede dus med risiko, og du ved sikkert, hvad det indebærer. Husk, at hvis du går denne vej, er der også en lang række krav og overvejelser, du skal være opmærksom på, herunder alt fra CVR-nummer, hæftelse, rådgiveransvar mv. Det kan være en god idé at alliere sig med en ekspert på området, så du ikke roder dig ud i noget, du ikke kan komme ud af igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *