Sådan holder du formen uden at lade det gå ud over din økonomi

Untitled design (5)

Kunne du tænke dig at få en sundere livsstil, men er du i tvivl om hvordan du skal gå i gang?  Læs med her og få gode råd til hvordan du kan gøre dit liv sundere, uden at det vil kunne ses på din bankkonto.

Tænk over hvad du spiser

Noget som kan være en udfordring for mange mennesker er at få spist sundt og varieret hver dag. De fleste kender det med at lade sig overvælde af travlhed i hverdagen og ende med at købe take away eller færdigretter på hverdagsaftener.

Dette er dog hverken godt for din form eller for din økonomi, da færdigretter ofte er dyrere og har flere kalorier, end et sundt hjemmelavet måltid. Faktisk har din krop ikke godt af at indtage for meget bearbejdet mad, da færdigretter både indeholder en stor mængde salt, samt forskellige tilsætningsstoffer.

Prøv derfor at afsætte tid til at lave aftensmad selv. Du kan med fordel lægge en madplan, hvor du laver store portioner som rækker til flere dage, så du både kan minimere arbejdet i køkkenet, undgå madspild og få sund mad hver dag.

Hop ikke med på alle sundhedstrends

På nettet vrimler det med sundhedsblogs, som med jævne mellemrum lovpriser en ny såkaldt ‘superfood’. For eksempel er chiafrø, acai-pulver og mandelmælk blevet udråbt til kulinariske mirakler, som kan gøre dig sundere og hjælpe dig med dit vægttab.

Der er dog ingen grund til blindt at hoppe med på alle sundhedstrends, da dette vil kunne ses på din bankkonto. Mange af disse trendy fødevarer er nemlig langt dyrere end mere almindelig fødevarer, som er præcis lige så sunde.

Hvis du bare spiser varieret og får nok fibre, proteiner og kulhydrater, er du godt på vej. Prøv eventuelt at veje din mad, så du er sikker på at du følger kostpyramiden.

Dyrk motion gratis

Hvis du virkelig drømmer om at tabe dig, kan det virke oplagt at melde dig ind i et fitness-center, som en måde at få motion på. Men der findes faktisk mange, meget billigere muligheder for at komme af med de overflødige kilo.

Hvis du har muligheden, kan du begynde at cykle til og fra arbejde hver dag, og på den måde spare penge og få motion på en miljøvenlig måde. Derudover findes der forskellige løbeklubber, som du gratis kan melde dig ind i, hvis det sociale aspekt motiverer dig til at træne.

På denne måde kan du nemt få en sund livsstil, uden at din bankkonto lider skade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *