Økonomiske råd til studerende

students
Når man er studerende, kan det ofte være svært at få økonomien til at løbe rundt. De fleste flytter ofte hjemmefra samtidigt med, at de begynder på universitetet, og det kan derfor knibe med at få tid til både at have et studiejob, at læse til forelæsningerne og at møde op i skolen. Dette resulterer ofte i, at der ikke er råd til meget andet end husleje og de faste udgifter. Læs mere for gode tips og råd til en sundere økonomi, imens du er på SU.

Lav en opsparing

For mange studerende kan det lyde uoverskueligt, når de får at vide, at de skal lave en opsparing. Dette skyldes ofte, at man ikke kan se, hvor de ekstra penge skal komme fra. Men en opsparing er altafgørende og bliver ofte en nødvendighed, når man er studerende.

En opsparing kan skabes af blot nogle få hundrede kroner hver måned. Det behøver ikke at være et højt beløb, som man hver måned sætter til side. Hver en krone er betydningsfuld, og det kan derfor være nok med blot 100kr i måneder, hvor det kan være svært at finde penge til at sætte noget til side.

Hvis man vender sig til at sætte penge til side, bliver det automatisk en del af ens månedlige budget. En god idé kan være at sætte en fast overførsel gennem sin bank, så man automatisk overfører det månedlige beløb på opsparingen. På denne måde mærker man ofte ikke til, at der går et beløb ud af kontoen hver måned.

Lav et budget

Det kan være en god idé at lave et budget, hvor man skriver ned, hvad man bruger penge på hver måned. På denne måde kan du danne dig et overblik over, hvor mange penge, der går ud af din konto, og hvor mange penge, der kommer ind.

Et budget kan hjælpe dig til at se, hvilke måneder du skal betale ekstra regninger, og hvilke måneder, du muligvis har mulighed for at lægge et større beløb til side til din opsparing. Dette kan ligeledes hjælpe dig til at regne din gennemsnitlige månedlige udgift ud.

Ved at finde dine gennemsnitlige indtægter og udgifter, kan du også regne ud, hvor mange penge, du har tilovers hver måned. På denne måde kan du bestemme dig for, hvad din månedlige overførsel til opsparingen skal være, og hvad du månedligt må bruge på personlige køb. På denne måde bruger du ikke flere penge, end du har til rådighed.

Kig i tilbudsaviser

De fleste studerende synes, at det er irriterende at modtage tilbudsaviser fra adskillige butikker hver måned. Derfor ryger de ofte i skraldespanden eller blivet afbestilt så snart, man har mulighed for det. Men tilbudsaviser kan være en glimrende måde for studerende med begrænset budget til at skabe et større økonomisk råderum i hverdagen.

Ved at kigge i tilbudsaviser får du ofte nogle priser, som ellers ville være utænkelige. Hvis du kan sammensætte dine måltider udelukkende af varer, som er på tilbud, kan du spare hundrede vis af kroner hver måned. Dette kan være væsenligt betydningsfuld for en ellers begrænset økonomi.

Det kan ligeledes være en god idé at handle til alle ugens dage på netop en gang. Hvis du handler til hele ugens samlede forløb på samme dag, kan det gøre en væsentlig forskel i det endelige beløb, som du ender med at betale.

Få økonomisk hjælp på vejen

Selvom man gør alt, hvad man kan, for at skabe en sund økonomi, kan det noglegange være rigtig svært at få det til at løbe rundt alligevel. Derfor kan det være nødvendigt med et en hjælpende hånd, som kan få økonomien tilbage på rette vej. Hos en af internettets mange online låneudbydere er det muligt at få hjælp, hvis det kan være svært at få økonomien til at kører rundt.

students loan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *