Lovændring: Kassekredit det kvikkeste kviklån?

Nye regler tager den kvikke del ud af de populære kviklån. Dette åbner op for nye veje til at låne pengene med det samme.

Før den nye regel trådte i kraft, fik man pengene med det samme, lige når man stod og manglede dem. Så let skal det dog ikke være fremover. Fra 1. januar 2017 blev det lovpligtigt, at man i Danmark skal have en obligatorisk tænkepause på 48 timer, før man kan godkende et kviklån. Dette skal hjælpe danskerne til at tænke sig en ekstra gang om, før de opretter de dyrere kviklån.

Nye muligheder for kvikke lån

De nye regler vil nødvendigvis forhindre nogen danskere i at optage kviklån. Reglerne vil dog ikke forhindre danskerne i at få penge på kontoen med det samme. Lovændringen gælder kun for lån defineret som kviklån, hvilket vil sige lån der skal tilbagebetales indenfor 3 måneder.

Derfor åbnes der op for andre muligheder. Ved at optage lån via kassekredit frem for kviklån vil man have muligheden for at få pengene samme dag. Her vil tilbagebetalingsperioden være over grænsen på de 3 måneder, hvilket gør det ganske lovligt.

Dette har fået flere udbydere af kviklån til genoverveje deres udbud af lån. Eksempelvis har Lendon.dk og flere andre udbydere siden årsskiftet tilføjet muligheden for at optage lån via kassekreditten. Hermed bliver kassekreditten den hurtigste måde at låne penge på via sider som Lendon.dk

En forskydning i populariteten?

De nye ændringer kunne være med til at skabe en fremtidig ændring i populariteten af kviklån og kassekredit. Kviklån er steget år for år den seneste årrække, hvilket eventuelt kunne ændre sig fremadrettet. I 2014 til 2015 steg antallet af millioner der lånes via kviklån i Danmark fra 437 til 527. Samlet set en forøgelse på 17% (kilde: www.avisen.dk).

Stigningerne i kviklån forudsiges dog at få en brat ende. Som reaktion på dette vil man fremover se en stigning i hurtige lån via kassekredit. De omtalte obligatoriske 48 timer vil hermed få stor indflydelse på, hvordan danskerne i fremtiden hurtigt får penge på kontoen.

Med de forventede ændringer i optagelsen af lån kan det diskuteres, om lovændringen samlet set vil have den ønskede effekt. Intentionen med de nye regler er at sikre øget omtanke blandt danskerne. Med andre alternativer, som kassekredit, let tilgængelige virker ændringer ikke til at være så gennemførte, som man fra regeringens side kunne have håbet på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *