Lån uden sikkerhed – Registreret i RKI?


Lån uden sikkerhed – Registreret i RKI

Går du med tanker om at låne penge? Og har du været i banken og fået et ”Nej”, fordi du ikke kan stille sikkerhed for lånet? Så skal du helt sikkert læse videre her:

Mange danske banker har siden finanskrisen, været meget forsigtige med at låne penge ud. De har være meget kritiske over for låners økonomiske situation, og samtidig går de mere op i låners levestandard og generelle forbrug, end de tidligere har gjort.

At bankerne er blevet mere opmærksomme på låners situation, betyder i praksis at det er blevet sværer for den enkelte dansker at låne penge, hvis han eller hun ikke kan fremvise en fornuftig økonomisk base, for deres daglige økonomi.

Er du en af dem som lige er kommet i økonomisk knibe, på grund af en uforudsigelig situation, betyder det, at du sikkert vil få et afslag hvis du ansøge banken om et lån. De vil ikke mene at du yder den tilstrækkelige sikkerhed for lånet, men bare rolig det er der heldigvis gåde råd for.

Hvad er lån uden sikkerhed?

Du tænker måske ”hvad er et lån uden sikkerhed?”. Det kan lyder mærkeligt hvis et lånefirma er helt ligeglade med, om du kan stille sikkerhed for de penge du låner. Det er ikke desto mindre sandt, du kan hos mange online lånevirksomheder låne op til 300.000 kr., uden at skulle stille sikkerhed for lånet.

Når du ansøger om lånet online via lånefirmaets hjemmeside, så bliver du bedt om at indtaste en masse personlige oplysninger, omkring din økonomiske situation. Ud fra disse oplysninger vil lånefirmaet så tage stilling til, om du kan få lov til at låne det beløb du har ønsket, og med det månedlige afdrag du har foreslået under låneansøgningen.

Du skal huske at du skal indtaste korrekte oplysninger omkring din økonomi, så du er sikker på at lånefirmaet vurderer din økonomiske situation korrekt. Du skal altså hverken forsøge at gøre den dårligere eller bedre end den er. Jo mere præcise dine indtastninger er, jo større er chancen for at du bliver godkendt til et hurtig lån, som det hedder i daglig tale.

Det betyder, at selvom du er blevet afvist i din bank, så kan du via nettet ansøge online om et lån uden sikkerhed. Dermed bliver du godkendt til lånet, udelukkende på baggrund at de oplysninger du har indtastet, nemmere kan det ikke være.

Kan du låne penge hvis du er registreret i RKI?

Du har måske bragt dig i en situation, hvor du er blevet registreret i RKI registeret, som er et udtryk for, at du skylder nogen penge, som du ikke har betalt.

Der kan være masser af gode grunde til, at du er havnet i RKI registret, men det er alle banker og lånefirmaer ligeglade med. De forholder sig ikke til hvorfor du er havnet der, men udelukkende at du er havnet der, og så bliver det meget svært at få lov at låne penge nogen steder.

De fleste online lånfirmaer vil ikke låne penge ud til folk som er registreret i RKI, og derfor vil du sandsynligvis få et afslag på låneansøgningen. Det betyder ikke, at du skal undlade at ansøge, for det koster jo ikke noget, og hvem ved, måske går det godt i netop dit tilfælde.

Det bedste råd som kan gives til dem der er registreret i RKI er, at det gælder om at sætte alle sejl ind på, at få nedbragt og tilbagebetalt den gæld som er skyld i registreringen. Derefter kan man komme videre i livet, og ikke have denne begrænsning hængende over hovedet. Hvis der er tale om et mindre beløb, kan du måske låne pengene af dine forældre, gode venner eller familie, og på den måde slippe ud af RKI registret. Så kan du efterfølgende låne de penge du skal bruge, samt måske det lille beløb der skulle få dig ud af RKI, og på den måde komme videre i dit liv.

Men RKI registrering vil i langt de fleste tilfælde betyde afslag ved låneansøgningerne online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *