Kviklån er aldrig en god idé – gør det aldrig

llll

Hvad er et kviklån egentlig? og hvad hjælper et kviklån med, andet end at give høje renter og fattig lomme? Kviklån er som udgangspunkt altid en dum idé – her kan du læse om, hvorfor du aldrig skal tage et kviklån. Har du taget flere kviklån, kan et samlelån hjælpe dig af med din gæld.

Et kvikt lån?

Er et kviklån kvikt. Som i klogt eller kløgtigt. Næppe.

For et kviklån er karakteriseret ved, at løbetiden er kort på eksempelvis 30 dage. Det betyder, at pengene skal betales tilbage efter en måned, hvorfor du må spørge dig selv. Hvis jeg ikke har pengene nu, hvorfor har du dem så om en måned? Det må antages, at det har du ikke.

Flere steder reklameres der med, at du kan tage et kviklån “gratis”. Med ordet gratis menes der, at du ikke betaler renter eller gebyrer. Låner du eksempelvis 4.000 kroner, er det også det beløb, du skal betale tilbage. På den måde tjener kviklånsfirmaet ikke på dig såfremt du kan betale pengene tilbage til tiden. Men spørgsmålet er jo om du kan det. Kan du ikke det, skal du ofte betale ekstraomkostninger, som altid er høje. Igen skal du stille dig spørgsmålet: Hvis ikke du har pengene nu, hvorfor har du dem så om en måned?

Er Kunden er vigtigst?

Hos flere udbydere bliver der endvidere reklameret med, at du som kunde er vigtigst. Men er det nu rigtigt? Flere steder, hvis du har optaget et lån, der skal betales tilbage inden for en måned, bliver du ringet op og spurgt om du kan være interesseret i at låne flere penge. Hvis kunden er vigtigst, ville man aldrig gøre dette. Den eneste, der er vigtigst her er kviklånfirmaet pengepung, for de ønsker selvfølgelig at tjene penge på dig.

Hvilke alternativer er der?

 

Inden du optager et kviklån, som for alt i verden skal være sidste udvej, bør du overveje følgende:

  1. Hvad vil du overhovedet låne til og vigtigst af alt. Er det overhovedet vigtigt at få den/de ting, som du gerne vil låne til? Og nej: At optage et kviklån til en computer eller en rejse er ikke en nødvendig grund.
  2. Hvis den/de ting, du gerne vil låne til er nødvendige, hvilke andre muligheder er der så for at få fat i dem? Hvor lang tid vil det tage dig at spare op? Kan du finde genstanden brugt eller måske låne den et sted?
  3. Hvis du finder ud af, at det virkelig er nødvendigt at låne, så spørg dig selv om du ikke kan låne hos familie eller venner. Hvis ikke det er muligt at spare op. Hos familie og venner koster det sjældent en rød reje at låne, og det er derfor det billigste.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *