Få styr på udgifterne ved flexleasing

Når du får din flexleasingaftale i hånden, er der flere ting, som du skal forholde dig til. Måske er det første gang, at du skal til at lease en bil, hvorfor du måske ligger inde med en række spørgsmål. Nedenfor vil vi besvare nogle af de spørgsmål vedrørende udgifterne ved flexleasing, som du måske ligger inde med.

Forstå dit flexleasingtilbud

Et flexleasingtilbud består af tre vigtige dele:

  • 1. gangsydelse
  • Den månedlige ydelse
  • Restværdien

1. gangsydelsen

Som det ligger i ordet ved 1.gangsydelse, så dækker dette over et engangsbeløb, som du betaler ved kontraktens start. 1.gangsydelsen indeholder typisk nedskrivning på restværdien. Nedskrivningen er dog forskellig fra selskab til selskab. Hos Nellemann Leasing består 1.gangsydelsen altid kun af nedskrivningen.

Restværdien

Restværdien dækker over det beløb, som bilen sælges for efter leasingsaftalens udløb. Er restværdien på bilen fx 150.000 kr., er det leasingstagerens ansvar at henvise til en køber, der ønsker at betale beløbet. Finder leasingtageren en køber, der vil betale mindre, indestår leasingtager for differencen. Ligeledes udbetales differencen, hvis der anvises en 3. part, der vil betale mere end restværdien.

Den månedlige leasingydelse

Den månedlige ydelse dækker over et beløb, der går til at betale afgift til SKAT, finansiering samt leasing af bilen.
Udover disse tre hovedudgifter vil din flexleasingaftale også tage udgangspunkt i, hvad beskatningsgrundlaget er på bilen samt øvrige udgifter, du kan have, når du leaser en bil. Disse kan dog variere fra selskab til selskab.

Hvad dækker beskatningsgrundlaget over?

Beskatningsgrundlaget dækker over det, som du bliver beskattet af fri bil. Er det fx firmaet, der ejer bilen, som du får stillet til rådighed til privatbrug, vil du blive beskattet af dette. Beskatningsgrundlaget varierer fra bil til bil, da denne blandt andet afspejles bilen pris. Beskatningsgrundlaget udregnes ud fra handelsværdien og fakturaprisen. Ved leasing af biler under 3 år er beskatningsgrundlaget bilens nypris.

Gebyr ved leasingaftalen

Gebyret for oprettelsen af en flexleasingaftale (såfremt der er det) varierer fra leasingselskab til leasingselskab. Det er derfor en god idé at læse dit leasingtilbud igennem for at se, om der er et gebyr for fx kontraktoprettelse.

Hvor meget må jeg køre?

Før du modtager dit leasingtilbud, har du formentligt oplyst dit forventede kilometer-forbrug, da dette har betydning for afskrivningen på bilen. Der er derfor oftest taget højde for kilometer-forbruget før indgåelsen af aftalen. Derfor er der normalvis ingen begrænsning.

Hvordan forsikre du din leasing bil?

De fleste leasingselskaber tilbyder gunstige forsikringspriser og vejhjælp til deres kunder gennem et forsikringsselskab, som der er mulighed for at tilkøbe. Dette betales udover den månedlige ydelse.

Hvad med service og reparation?

Ved flexleasing indgår service og reparation som regel ikke. Typisk vil de fleste selskaber have tæt samarbejde med værksteder, autolakerer og klargøringsfirmaer, som der er mulighed for at benytte sig af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *