Er finanskrisen slut?

Er-finanskrisen-slut

Finanskrisen er tæt på at være afsluttet. Det kan blandt andet ses ved at de finansielle markeder, regere normalt igen. Den økonomiske krise er selvfølgelig ikke helt overstået, da der i Vesten stadig er høj ledighed samt lav vækst. De fleste dansker mener dog ikke at Danmark er ude af finanskrisen, men eksperterne mener noget andet. 

Vi er ude af krisen

Vi er ifølge eksperter ude af finanskrisen, uden der dog er jobmuligheder til alle. Dog er opsvinget igang og beskæftigelsen vil stige. I de seneste år, har virksomhederne genfundet deres syn på økonomien. Den danske økonomi stormer frem, derved er vi på rette vej ud af krisen. Virksomheder kan nemlig igen låne penge, til forskellige investeringer samt finansieringer. Konkurrenceevnen er forbedret og har spredt sig globalt, hvilket giver Danmark bedre muligheder til at udnytte alle verdens vækstcentre.

Mange dansker blev nemlig rigere under krisen fordi det var muligt at købe boliger man ellers ikke havde råd til. Unge der erhvervet sig en bolig under finanskrisen står tilbage som nogle af de helt store vindere. Det en kæmpe gevinst da boligpriserne er røget i vejret specielt boliger i storbyerne. Derudover også de mange der havde købt aktier og tøvede med at sælge dem.

Tegn på vi er ude af finanskrisen

  • Boligpriserne specielt i København tordner i vejeret.
  • Renterne falder og de er lige nu rekordlave i Tyskland, Frankrig, Holland, Belgien og Østrig.
  • Europa ser ud til at overhæle et ellers stærkt USA.
  • Konkurrenceevnen er forbedret globalt
  • Euroen er blevet dyrere.
  • Ingen tør snakker om euroens eventuelle kollaps mere.
  • Guldpriserne falder meget, det er et godt tegn, da guld normalt er dyre i krise tider.
  • Virksomhederne kan låne til finansieringer samt investeringer.
  • Portugal er i bedring og er i stand til at betale sin gæld.
  • Spanien er også i bedring og deres arbejdsløshedstal er faldne.

Krisen er slut, men den var dyr

Den Europæiske finanskrise er måske slut, men den har været dyr for den danske økonomi. Bare på det første år, kostede det et fald på 8 % i BNP. De 15 største banker tabte omkring 100 milliarder danske kroner, på grund af udlån i krise perioden. Omkring det samme som hvad det ville koste, at bygge fem storebæltsbroers. Det var boligejerne, der betalte mest for bankernes store tab på under krisen. Det var derfor også hårdt for aktiemarkedet de første år rundt om i hele verden og derfor også på den Københavns Fondsbørs. Finanskrisen har derfor lært os, at vi skal være bedre forberedt til at kunne imødekomme eventuelle fremtidige krise tider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *