Energirenovering betaler sig

Flere og flere ser idéen i at lave investeringer i deres hus, pga. de mange økonomiske fordele der medfølger. Mange vælger især at energirenovere deres bolig. Det viser sig nemlig, at det sagtens kan betale sig på flere områder – og i sidste ende må man anerkende, at der er flere fordele end ulemper ved at vælge at renovere sin bolig, så den bliver mere energivenlig.

Sådan bliver du energivenlig

Man kan gøre mange ting for at spare på varmeregningen og på energien generelt. Sænk temperaturen og tag en langærmet trøje på i stedet, sluk radiatorerne når du lufter ud, træk gardiner og persienner for om aftenen osv.

En anden idé er at gøre brug af energirenovering, som betyder at du kan spare endnu flere penge og dermed bo meget billigere i din bolig. Energirenovering kan indbefatte flere forskellige tiltag, f.eks. isolering af taget og gulvene for at undgå at varmen siver ud både foroven og forneden.

Det kan også indebære at en investering i termoruder, hvilket gør, at det ikke trækker ind og som mindsker eller helt fjerner kuldenedfald, der ellers kan komme fra vinduer. Du skåner ikke bare miljøet og din pengepung ved at energirenovere. Komforten i dit hjem øges også, når det ikke trækker ind eller er fodkoldt.

Energimærker

Ved hjælp af energirenovering kan huset få et bedre energimærke, eksempelvis energimærke A fremfor energimærke E. Et bedre energimærke betyder også, at huset kan gå hen og blive mere attraktivt på boligmarkedet og stige i værdi.

På trods af, at nogle energirenoveringer ikke nødvendigvis giver et bedre energimærke, er en energirenovering aldrig tabt. Som før nævnt, giver en sådan renovering nemlig besparelser på varmeregningen – og så er den med til at holde boligen ved lige i det lange løb.

Miljøbevidsthed i samfundet

Vi danskere er blevet mere klimabevidste med tiden og man kan se, især blandt den yngre generation, at miljøbevidsthed nærmest er blevet en trend eller måske endda en livsstil for nogle. Dette er dog en smule ironisk, når man ser på Danmarks CO2-udledning, som ligger relativt højt på statistikkerne i forhold til nogle af de lande vi ellers sammenligner os med.

Spørgsmålet om, hvorfor det er blevet så vigtigt for mange danskere at tænke og handle mere miljøbevidst, handler til dels om det faktum, at vi ønsker at passe bedre på vores klima og tænke på bæredygtigheden.

Det handler dog også om, at det, på grund af en streng klimapolitik, er blevet en økonomisk fordel for os at være miljøbevidste. De økonomiske fordele der følger med, er altså ofte en betydningsfuld faktor, der er med til at afgøre den endelige beslutning om at lave en investering i energirenoveringen af sin boligen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *