Efteruddannelse – Det betaler sig

Efteruddannelse - Det betaler sig

At efteruddanne sine medarbejdere eller selv at få en efteruddannelse, er en investering for livet. Tiderne ændrer sig hurtigt, og få år på arbejdsmarkedet kan nemt gøre at man ikke er med på de nyeste teknikker og metoder. En efteruddannelse giver ikke blot medarbejdere ny viden, men giver dem også fornyet energi, motivation og gå på mod.

 

Der findes et hav af efteruddannelser at vælge imellem, alt efter hvilke kvalifikationer man søger at forbedre. Hos Dispuk kan man tage en narrativ efteruddannelse inden for flere forskellige arbejdsområder. Mange efteruddannelser henvender sig bredt til folk med forskellige baggrunde. Det er derfor ikke altid at ens efteruddannelse behøves at hedde det samme som ens jobbeskrivelse eller uddannelse.

Få en efteruddannelse

Hvis du gerne vil udvikle dig fagligt, er det værd at overveje at tage en efteruddannelse. Det er ens leder som skal godkende og bevillige en efteruddannelse, så man skal derfor være enig i at det vil være en god idé, som både dig og virksomheden kan få godt udbytte af. Inden du går til lederen og spørger om lov til at efteruddanne dig, er der visse forberedelser du kan gøre for at være på forkant med din chef.
Du skal sætte dig godt ind i hvilke efteruddannelser som både har din interesse og er relevante for dit arbejde. Find højest 3 uddannelser og find klare linjer mellem hvad du kan få af fagligt udbytte på uddannelsen og hvordan du kan bruge dine nye kompetencer på arbejdspladsen. Det er vigtigt at have dine argumenter på plads, når du skal bede lederen om lov til at få efteruddannelse. Lederen skal kunne se at det vil være en fordel for virksomheden at du øger din faglighed.

Du skal ikke være bange for at få afslag på din forespørgsel om efteruddannelse. Ledere kan godt lide at se deres medarbejdere tage initiativ, og selvom at du måske i første omgang får et nej, så er processen sat i gang og lederen kommer måske selv til dig og foreslår efteruddannelse når tiden er til det. Det er vigtigt ikke at lade sig slå ud af et nej, men at arbejde på at fremhæve ens resultater på arbejdspladsen, sådan at lederen kan se hvor værdifuld en medarbejder du er.

 

Efteruddan dine medarbejdere

Der er rigtig mange fordele ved at efteruddanne sine medarbejdere. Det faglige udbytte som medarbejderne vil få ved at blive efteruddannede er den største fordel, men der er også andre mindre synlige fordele. Dine medarbejdere vil føle at du er interesseret i deres udvikling og har lyst til at investere i dem. Dette vil give mere motiverede medarbejdere, som fører til mere effektiv arbejdskraft. Mange virksomheder tilbyder vikarer som kan træde ind når dine medarbejdere er på efteruddannelse. Du vil derfor ikke skulle bekymre dig om mistet arbejde i perioden hvor du efteruddanner medarbejdere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *