Det bedste samlelån med den laveste rente

Renten på det lån, man har taget, er bestemt af flere faktorer. De kan ligge indenfor den private sfære, og omhandle den aftale der er indgået, eller de kan være påvirket af ydre variabler som pengepolitik. Dette ændrer dog aldrig på, at det kan være rart at have en lav rente. En løsning på dette kan være at tage et samlelån, så de forskellige udsving i renter, ved de forskellige lån, man har taget, kan samles i ét – især hvis det er et samlelån med lav rente

Hvad er et samlelån?

Før du ansøger om et samlelån kan det være rart at vide, hvad det er. Som navnet indikerer, er det en samling af flere lån, som kan gøre det nemmere at holde et overblik over udgifter, udsving og afdragsperiode. På samme tid kan det, som tidligere nævnt, være rart at have den samme rentesats, i stedet for flere forskellige. Det gør det nemmere at have flere lån.

Hvordan kommer man i gang?

Det kan måske virke lidt uoverskueligt at komme i gang, men heldigvis kan Lånfakta altid hjælpe med dette. Man kan dog også tage sagen i egen hånd, for at finde ud af, om det giver mening for en, at tage et samlelån. 

Først kan man beregne de månedlige udgifter for alle nuværende lån. Herefter beregner man den totale balance, den totale månedlige ydelse og de totale månedlige kreditomkostninger. Efter alle disse beregninger skulle man have en god idé om, hvor meget man betaler i renter til lånene, hver måned. Herefter kan man finde nogle tilbud på samlelån, som kan dække den totale balance for alle lånene. Dette kan Lånfakta hjælpe med. Når man har fundet disse tilbud, kan man sammenligne priserne, for at finde ud af, om ét bestemt samlelån kan dække alle ens lån. Er det muligt, kan man være heldig at spare penge på den lange bane. 

Dog kan det være, at man er særligt interesseret i et samlelån med en lav rente. For at finde dette kan man på fokusere på, hvordan et låns ÅOP ser ud. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Disse årlige omkostninger omhandler den årlige udgift ved lån, som en procentdel af selve lånebeløbet. Det vil altså sige, at en lav ÅOP giver en lav rente. Dette gør det nemmere at finde ud af, om det specifikke samlelån er et godt valg. Ligesom når man, for eksempel, skal betale af på en mobiltelefon. Her kan man betale lånet tilbage over en længere periode, så omkostningerne hver måned er lavere end ellers.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *