tinglysning-af-hus

Derfor er køberrådgivning fordelagtigt ifm. boligkøb

Der er mange ting, som der skal være styr på, når I indgår en aftale om at købe et hus. Derfor kan det også være overvældende at skulle klare det på egen hånd. Derfor kan køberrådgivning være en rigtig god ide. I denne artikel præsenterer vi dig for nogle af fordelene ved at benytte køberrådgivning ifm. huskøb.

Tinglysning af skødet

En af de helt essentielle ting som du får hjælp til ved køberrådgivning, er at få skødet tinglyst. Dette bliver din kvittering for, at det er dig som ejer skødet, fra overtagelsesdatoen. På den måde undgår du at skulle stå til ansvar overfor eventuelle kreditorer, som den tidligere ejer har gæld til.

Tinglysning af skødet er altid essentielt og som køber, er det dit ansvar, at det bliver gjort.

Refusionsopgørelse

Sælger skal betale alle omkostninger som er forbundet med huset, indtil den dag du overtager det. Dette kommer der helt styr på i forbindelse med refusionsopgørelsen. Derved bliver der tjekket op på, at der er betalt ejendomsskat, strøm og lignede afgifter, op til den dag du overtager boligen.

Finanserne

Med køberrådgivning sørger din advokat ligeledes for at være i dialog med køber, sælger og de respektive pengeinstitutter, så der er 100% tjek på salget og at pengene for huskøbet kan blive frigivet på det rigtige tidspunkt. På den måde undgår du slinger i valsen, i og med at du har en advokat, som tager sig af alt det praktiske og juridiske i forbindelse med købet.

Hvad koster det?

Hvis du ønsker en advokat som er inden over hele processen og sørger for, at alle dokumenter stemmer overens ift. boligens tilstand. Så skal du regne med at det koster 6.500-7.000 kr. Det kan dog godt gøres billigere, hvis du ønsker at spare dele af rådgivningen væk. Som oftest kan dette dog ikke betale sig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *