Der er mange meninger omkring gratis lån

raining moneyUanset hvor man befinder sig, i udlandet, i gadebilledet eller på nettet, møder man mange meninger omkring lån. Det er typisk når der kommer lave renter, at der sørger for at tales positivt om lån. Det bliver omtalt som billige lån. Men noget er vel kun billigt, så længe man har råd til det?

At have råd til noget, og at tage et låne hænger sjældent sammen. Men ikke nok med at man optager et lån for at have råd til den ene ting, man skal også have råd til at betale lånet tilbage. Er tilfældet det, at lånet er en engangsting som for eksempel til julegaver, så kan det være en ide at tage lånet hos Lånio.DK. Her er det første lån gratis, således at man kun betaler det beløb man låner tilbage, og ikke en masse renter eller gebyrer oveni.

Det kan lyde for godt til at være sandt, og som en rigtig dårlig deal for udbyderen. Det er det faktisk også, og derfor er det vi anbefale disse til engangslån, da det uden sammenligning er det billigste du kommer i nærheden af. Er du mere typen der tager mange lån, eller ved du kommer til det, er det noget helt andet der skal holdes øje med.

At tage et lån er ikke bare lige

Når man kigger på nettet efter lån, skal man først gøre op med sig selv hvad lånet skal bruges til. Er det til en bolig, bil eller båd, så kan andet end banken ikke betale sig. Du får muligvis ikke dit drømme lån, men her er renten noget lavere end hos online lån. Derudover er deres interesse også at sikre du kan betale lånet tilbage til tiden, og dermed gennemgår de din økonomi, for at se om du har råd til at låne pengene.

Er lånet derimod til et nyt tv eller en ny kjole, kan du ligeså godt lade hver med at bede banken om et lån. Det er ikke fordi de ikke tror på du kan betale tilbage, men at låne til forbrug er banken ikke så glad for. Det er her online lån kommer ind i billedet, og har taget internettet med storm. Her er ingen økonomisk gennemgang, ingen spørgsmål til forbruget og ingen lang ekspeditionstid.

Det kan dog være svært at gennemskue, hvad lånet egentlig koster. Det kan derudover være endnu svære at sammenligne lånene, for mange ser på de forkerte tal. Vil man gøre det let og overskueligt for sig selv, skal man indhente tilbud på det samme lån flere steder, og sammenligne deres ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Den laveste ÅOP vil være det billigste lån at optage.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *