De bedste – GRATIS – parkeringssteder i Århus

Her finder du gratis parkering i Århus

I 2017 blev det meddelt fra Århus Kommune, at man ville ændre reglerne for parkering i Århus. Nu ville man gøre det lettere for borgere og beboere i Århus midtby at finde en parkeringsplads i det centrale Århus.

Reaktionen fra kommunen kommer efter årevis med alt for mange parkerede biler på gaderne i midtbyen. Dette medførte, at kommunen gentænkte og omlagde parkeringspolitikken radikalt.

Udefrakommende bilister, der ikke er bosat inden for Ringgaden, skal nu i stedet søge mod de store parkeringshuse rundt omkring i byens indre. Her er kan priserne for en times parkering dog hurtigt gøre din shopping- eller indkøbstur i Århus meget dyrere.

Med en gennemsnitspris i parkeringshusene på 17,5 kroner per påbegyndt time i 2017 er der store fordele ved at parkere de rigtige steder i byen. Derfor får du her en guide til de bedste parkeringssteder i Århus, hvis du skal på shopping eller indkøb.

Botanisk Have

Inde i Blomsterdalen ved Botanisk Have finder du den store, runde parkeringsplads bedre kendt som ”Poppel-pladsen”. Det er let at komme dertil, hvis du kører fra Langelandsvej og ind ad Peter Holms Vej, som fører dig direkte til parkeringspladsen. Her er der næsten altid en ledig parkeringsplads uden for højsæsonen.

Indkøbscentret City Vest

Skal du købe ind, eller er du i humør til shopping, så finder du gratis parkeringspladser i shoppingcentret City Vest lige uden for Århus midtby. I centret finder du over 50 forskellige butikker, to supermarkeder og et hav af specialforretninger.

Parkér i Den Gamle By

Du finder omkring 100 gratis parkeringspladser tæt på Den Gamle By langs Eugen Warmings Vej. Dog er der her en tidsbegrænsning, som du skal være opmærksom på. Hvis du parkerer mellem 8 og 18, har du kun 5 timers parkering, og du skal derfor huske at sætte din p-skive.

Ceres Park og Arena

Der ligger omkring 640 gratis parkeringspladser ved Ceres Park og Arena til fri afbenyttelse. Dette er den ideelle parkeringsplads, hvis du har gøremål i nærheden af Tivoli Friheden. Her er der også en række andre seværdigheder i gåafstand. Parkeringspladserne er uhyre populære, så derfor kan det godt være svært at få en gratis parkeringsplads i højsæsonen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *