Bliv selvstændig på flere planer

Tjen penge online og vær selvstændig
At bliver selvstændig betyder i bund og grund, at du ikke har nogen chef. Samtidig har du heller ikke det samme sikkerhedsnet, som du har som ansat, og derfor kan en mellemting mellem selvstændig og ansat være en god middelvej.

Der findes også flere planer niveauer af denne mellemvej. I grove træk kan vi kalde det fritids- og deltidsselvstændig. Du kan også vælge at blive selvstændig på fuld tryk og starte din egen virksomhed, men det kræver et blogindlæg for sig selv, at forklare alt hvad du skal overveje i den sammenhæng, så det vil vi ikke fokusere på her.

Selvstændig i din fritid

Den mindste grad af at være selvstændig finder du på på nettet, hvor du kan tjene penge online ved at hjælpe til inden for diverse områder. Her kræver det ikke nogle specielle kompetencer, du er ofte helt eller meget frit stillet i forhold til at vælge og vrage opgaver, men betalingen er heller ikke i den høje ende. Det kan måske erstatte et studiejob eller give et par hundrede eller tusinde kroner ekstra om måneden.

Inden for denne kategori finder du blandt andet besvarelse af online spørgeskemaer, rengøringsjob, lektiehjælper, barnepige og lignende, hvor kravene til dine færdigheder må siges at være små.

Online undersøgelser kræver hverken meget tid, at du er til stede på et bestemt sted eller tidspunkt eller nogen uddannelse. Du behøver heller ikke besidde nogle sociale kompetencer, da det kan klares fra sofaen. De 3 andre muligheder kræver, at du er på et bestemt sted på et bestemt tidspunkt, og de to sidste kræver ligeledes sociale kompetencer. Kun som lektiehjælper, vil der være et krav til dine faglige kompetencer, dog ikke store, hvis vi kun tænker på lektiehjælp i folkeskolen.

Selvstændig på deltid

Har du mod på at gå lidt mere seriøst til værks med at blive herre i eget hus, uden at du går all-in, så findes der også platforme, som kan hjælpe dig med den drøm. Her finder vi nogle af de mere kendte, så som Fiverr, Freelancer, Upwork, Guru, remote.co og mange flere.

Nogle af disse portaler specialiserer sig indenfor bestemte områder, hvor andre har et bredt fokus. Fælles for dem alle er, at opgaverne kan klares på nettet og hjemmefra. Opgaverne ligger derfor typisk også inden for nogle specifikke områder, fx design, IT, online markedsføring, tekstforfatning, voiceover og videoproduktion.

Alle disse opgaver kræver en højere grad af viden, end de opgaver og småjobs som du kan få som selvstændig i din fritid. Derudover vil der også blive fastsat deadlines og sat større krav til det du leverer, da din kunde er en professionel virksomhed, i modsætning til privatpersoner, der blot ønsker, at du gør rent hos dem eller passer deres børn.

Vælger du at gå vejen som selvstændig på deltid, kan det være begyndelsen på at afprøve din drøm om at starte din egen virksomhed eller dit eget bureau, hvis det er målet i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *